Vår. Nya skor. Och tulpaner.

Nu va de så där länge sen igen. Faktiskt ännu längre sen än förra gången de va länge sen. Det har gått hela två veckor sen sist. Oacceptabelt. På två veckor har man både hunnit göra och tänka mycket. På gott och ont. Det har varit påsk, har haft tentaskrivning, träffat släkt, planterat blommor och börjat toklängta efter våren och sommaren.
 
Och det är just det där med våren. När solen skiner. Fåglarna kvittrar. Smält snö droppar från taket. Nya skor.
 
Det är härligt på nåt vis. Nu vet man att sommaren är på väg.
 
Men vad är det då med sommaren som är så fantastiskt? Myggbett? Att nästan frysa ihjäl för att storsjön, även på sommarn, är lite för kall att bada i? Att den dag det är fint väder oftast är en jobbdag? Att dynorna måste plockas ut och in hundraelva gånger om dan (börjar regna, slutar regna, börjar regna, slutar regna osv...)? Att folk med mycket pengar åker utomlands och sen kommer hem med en snygg jävla solbränna? Att man ska ha dåligt samvete för att huset inte blir målat i år. Heller.
 
Nä. Ett glas prosecco på balkongen och lite färska gubbar från landet. Stugan i Tällvattnet med sjöutsikt, egen båt och varken el eller varmvatten. Sommarens bästa dagar. Himmelriket på en liten kvist. Så då vet ni!
 
 
 
 
Solbränna?! Såklart att jag e avis. Älskar ju både sol, bad och värme. I sommar åker vi till Italien (Rom) 10 dagar, hela familjen. Jag längtar.
 
Kommentera inlägget här: