Ofrivilligt dubbelarbete?!

 
Idag har jag varit hos min terapeut igen. Jag brukar gå ungefär var tredje- var fjärde vecka. Idag pratade vi om hur svårt det är att söka jobb. Att jag ibland känner mig mindre kompetent än vad jag kanske är. Att det är svårt att veta hur jag bäst framhäver mig själv i ett CV och vad som ska skrivas i ett personligt brev. Det är mest jag som pratar. Såklart. Hon lyssnar. Hon kommer med kommentarer ibland. Men mest så bara lyssnar hon. Nickar och hummar. Det är skönt, jag kan prata på bara. I dag pratade vi även om konflikter med barnen. Det dåliga samvetet när man varit arg och så vidare. En session tar ca 2 timmar men då kan vi även sitta helt tysta under långa perioder. En liten stund för återtanke och reflektion liksom. Dessutom brukar hon ha fullt upp med mina händer under tiden. 
 
Dagens resultat blev glittrigt och lila. Snyggt tycker jag själv. Tack till Märta på Studio Z i Brunflo, och förlåt om jag pratar mycket. Du får säga till om det blir för mycket, då slutar jag. Lovar.
 
Om man har en terapeut-titel, tex nagelterapeut, så får man ju lite skylla sig själv om den som kommer dit tror att det är två tjänster i ett paket liksom.
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Olika sorters dataspel.

Min nioåring sitter djupt koncentrerad vid datorn. Han svär lite. Som om att det inte går så bra. Typ "skit också" och så där. Jag sitter mitt emot och tänker att han får hållas en stund, se om han klarar av det.
 
Till slut frågar jag ändå: "Vad gör du?".
 
"Spelar ett spel" får jag till svar. Var på ett nytt "skit också" slinker ut.
 
Jag blir lite arg "Kan du inte låta bli att svära när du spelar spel så kan du sluta spela! Punkt!".
 
"Men mamma, du säger ju också så när du spelar. Det där spelet med godisarna du vet."
 
Jag blir tyst. Han har rätt. Skit också. "Mmmmm ok, vad spelar du för spel då?"
 
"Lite som godisspelet fast med siffror."
 
"Jaha" funderar ett tag på om det är tetris han menar, men det är ju inte siffror precis. "Vad heter det då?"
 
"Är inte så säker på hur man säger men det stavas E X C E L."
 
Jaha. Okej. Känner mig dum. Jag spelar godisspel och han lär sig viktiga dataprogram. Vad hände. När bytte vi plats?
 
Nån som kan tipsa om hur jag gör för att klara nivå 100, har varit fast i flera dagar. Skit också.
 
 
 

Sean Banan - "Han är bara föööör mycket..."

Sean Banan. Sexa i mellon. Etta på P3:s DigiLista igår. En stor idol för mina barn. Han verkar omtyckt den där bananen. Bland barn allafall. Bland vuxna då? Om jag gör en snabb koll bland det som skrivs på FB så verkar det som att man allafall inte offentliggör att man gillar Sean Banan. Kommentarer som "Pinsamt, jag går ut" osv förekommer då han framför sitt mellonummer, men endast en av mina FB-vänner (som jag sett) skriver nåt positivt. Och de flesta skriver ingenting alls.
Igår åkte jag och min son bil ca 7 timmar från Stockholm hem till Östersund. 7 timmar som till stor del bestod av: "Kom Sverige grå och gul, sluta ha så lagom kul", "Slottet är min lägenhet
Fjärde hand och ingen vet" och "shejka den för Sean Banan". Och vi sjöng med. Sebbe, för att han älskar låtarna. Jag, för att jag inte ville ha dålig stämning. Och lite för att jag tycker att det svänger.
Ok. Jag ska erkänna. Jag är vuxen och jag diggar Sean Banan. Han är cool. Han bjuder på sig själv. Han är glad. Han uppmanar människor att ha kul. Han säger att man ska va sig själv. Han är färgglad. Det svänger.
Det är inte så mycket min musiksmak egentligen, men jag önskar fler bananer som kan peppa våra barn att våga vara färglada, våga bjuda på sig själv och kunna tro på sig själva. Man måste inte se ut som en barbiedocka med prydliga kläder och korrekta danssteg för att duga (gäller både tjejer och killar såklart). Det räcker med att vara sig själv. På sin FB-sida skriver Sean Banan: Vi alla är olika o alla kommer inte alltid att vara nöjde, skit i vad alla andra tycker och låt dom vänja sig vid dig och dina styrkor. Så länge du inte skadar någon och gör det först och främst för din egen skull.
Han är en klok banan. Så även om han skriver om rumpor, dingeding eller fest - så chilla lite. Låt det vara. "Han är bara fööööör mycket!" kanske du tänker - Ja eller hur!? Och han vågar vara det! Tänk va häftigt!
Diggi-diggi-diggi-ding-ding-ding, Här glider kingen in
 
 
Kategori: Musik, Åsikter; Taggar: Barnen och jag, musik, sean banan, vardagsbetraktelser;