Sean Banan - "Han är bara föööör mycket..."

Sean Banan. Sexa i mellon. Etta på P3:s DigiLista igår. En stor idol för mina barn. Han verkar omtyckt den där bananen. Bland barn allafall. Bland vuxna då? Om jag gör en snabb koll bland det som skrivs på FB så verkar det som att man allafall inte offentliggör att man gillar Sean Banan. Kommentarer som "Pinsamt, jag går ut" osv förekommer då han framför sitt mellonummer, men endast en av mina FB-vänner (som jag sett) skriver nåt positivt. Och de flesta skriver ingenting alls.
Igår åkte jag och min son bil ca 7 timmar från Stockholm hem till Östersund. 7 timmar som till stor del bestod av: "Kom Sverige grå och gul, sluta ha så lagom kul", "Slottet är min lägenhet
Fjärde hand och ingen vet" och "shejka den för Sean Banan". Och vi sjöng med. Sebbe, för att han älskar låtarna. Jag, för att jag inte ville ha dålig stämning. Och lite för att jag tycker att det svänger.
Ok. Jag ska erkänna. Jag är vuxen och jag diggar Sean Banan. Han är cool. Han bjuder på sig själv. Han är glad. Han uppmanar människor att ha kul. Han säger att man ska va sig själv. Han är färgglad. Det svänger.
Det är inte så mycket min musiksmak egentligen, men jag önskar fler bananer som kan peppa våra barn att våga vara färglada, våga bjuda på sig själv och kunna tro på sig själva. Man måste inte se ut som en barbiedocka med prydliga kläder och korrekta danssteg för att duga (gäller både tjejer och killar såklart). Det räcker med att vara sig själv. På sin FB-sida skriver Sean Banan: Vi alla är olika o alla kommer inte alltid att vara nöjde, skit i vad alla andra tycker och låt dom vänja sig vid dig och dina styrkor. Så länge du inte skadar någon och gör det först och främst för din egen skull.
Han är en klok banan. Så även om han skriver om rumpor, dingeding eller fest - så chilla lite. Låt det vara. "Han är bara fööööör mycket!" kanske du tänker - Ja eller hur!? Och han vågar vara det! Tänk va häftigt!
Diggi-diggi-diggi-ding-ding-ding, Här glider kingen in
 
 
Kategori: Musik, Åsikter; Taggar: Barnen och jag, musik, sean banan, vardagsbetraktelser;
Kommentera inlägget här: