Jag vill lova evigt liv. Att ingen nånsin ska dö.

Idag går det inte att vara ironisk eller vardaglig. Inte skriva om nonsens-saker som tandfen, kräkpåsar eller strumpor som kommer bort i tvättmaskinen.
Idag vill jag skriva om en fantastisk människa. En människa som lärde mig fiska. En människa som visade hur jag skulle tvätta håret för att det skulle bli riktigt rent men glömde berätta om balsam vilket lämnade ett stort skatbo uppe på det välgnussade huvet. Om jag var osams med farmor va han alltid på min sida. När han hade köpt ny TV, MED fjärrkontroll, var han väldigt försiktig med att låta mig använda fjärren. Den kunde så lätt gå sönder. En dag fick jag ändå visa och lära honom hur man gjorde med text-TV:n. Han blev stolt.
När jag blivit vuxen och fått barn träffades vi inte så ofta. Ett par-tre-fyra gånger per år. Han var alltid så fin med barnen, dom fick gärna sitta i knä men bara om dom själv ville. Inget tvång. Ingen press. Han var kärleksfull och omtänksam. Att ha två små barn med 1 år och 9 månaders mellanrum, 2 och 4 år gamla, det är inte en promenad i parken om man säger så. Han förstod det. Vid ett tillfälle, innan han blev sjuk, tog han mig åt sidan och sa "Du är en fantastisk tålmodig mamma, du gör ett väldigt bra jobb. Jag förstår att det inte är helt lätt alla gånger". Det värmde i hjärtat.


I kväll bestämde han sig för att det var dags att gå vidare. Älskade farfar. Det gör ont i hjärtat. Jag vill skrika allt va jag kan och slå på kuddar. Men jag gör inte det. Jag vill lova mina barn att vi ska leva för evigt och alltid vara tillsammans. Att ingen ska dö. Nånsin. Men jag gör inte det heller. Jag kramar dom och säger att jag älskar dom. Det får räcka så för i dag.
Ps. I love you....

Tandfen fick en liten paus.

Det är inte så bra att hälla ut ett glas vatten med en tappad tand i. Innan tandfen har hunnit komma. Jag gjorde det i går. Hällde ut tanden. På morgonen när det här upptäcktes av sonen blev det såklart inga glada miner.
- Har du hällt ut vattnet i den gula muggen?
- Va?! Ja, jo jag gjorde det i går....
- Meeen...ååååhhhh....min tand låg ju där i!!
- Jaha... Men gud förlåt. Jag visste inte det. Det va verkligen inte meningen! Förlåt vännen!
- Äh, skitsamma, du får va skyldig mig en tia. Lägg den i spargrisen.
Nu har jag lagt en tia i spargrisen.

Kräkpåsar är ett måste!

Vi funderar på bilsemester i Europa, till Kroatien. Alltså hur tänkte vi där? En trång bil. Två barn som väldigt ofta bråkar, speciellt i bilen. Trångt (Igen). Massa packning. Utländska vägar. Galna bilister.
Väger för- och nackdelar. Stanna på olika ställen. Se lite av Tyskland, Prag, Polen (Auschwitz lockar mest) och Österrike. Uppleva saker. Kanske Legoland, eller nåt Tivoli. Övernatta på vingårds-hostel. Strosa i Prag. Övernatta i Graz. Bo i Kroatien en vecka. Sen flyget hem till Sverige.
Jag känner mer för än nack. Barnen verkar tycka att det ska bli spännande, om det finns bra filmer i bilen förstås. Och så måste det bli. Bra filmer till barnen, med hörlurar. Bra ljudböcker till föräldrarna. Postafen och kräkpåsar. Bra planerade väskor; en för badstopp, en för hotellövernattning, en för matpaus och en för semesterveckan. Det här kan bli hur bra som helst. Hur bra som helst. Eller katastrof. Vi har tänkt åka på nåt sånt här i flera år men inte vågat. Charter till Turkiet har det blivit istället. Även det fantastiskt med sol, bad och god mat. Älskar att koppla av i Turkiet. 
Nu tror jag ändå vi kan ta klivet. Barnen är 9 och 11 år när vi åker, känns ok. Eller mer än okej, det känns bra. Jag tror vi vågar! Har hittat ett boende i Kroatien som verkar fantastiskt dessutom, och rätt billigt också. Har du några tips på "dos and don´ts" om vi kan ha nytta av nånstans under vår resa? Skriv en rad =)
 
Nu ska jag sällskapstitta lite på fotboll.
 
Ps. jag tror Sverige förlorar mot Tyskland...
 
Kategori: Barnen, Vardagsbetraktelser, resa, Åsikter; Taggar: Barnen och jag, Bilsemester, Fotboll, Fotbollskval, Gör om det där i en bil om du kan, Legoland, Tyskland, VM-kval, Vardagsproblem, Välkommen till min blogg, mannen och jag, sean banan, snart sommar, vardagsbetraktelser, våga åka på bilsemester, Österrike, åka tåg, åsikter;