Kräkpåsar är ett måste!

Vi funderar på bilsemester i Europa, till Kroatien. Alltså hur tänkte vi där? En trång bil. Två barn som väldigt ofta bråkar, speciellt i bilen. Trångt (Igen). Massa packning. Utländska vägar. Galna bilister.
Väger för- och nackdelar. Stanna på olika ställen. Se lite av Tyskland, Prag, Polen (Auschwitz lockar mest) och Österrike. Uppleva saker. Kanske Legoland, eller nåt Tivoli. Övernatta på vingårds-hostel. Strosa i Prag. Övernatta i Graz. Bo i Kroatien en vecka. Sen flyget hem till Sverige.
Jag känner mer för än nack. Barnen verkar tycka att det ska bli spännande, om det finns bra filmer i bilen förstås. Och så måste det bli. Bra filmer till barnen, med hörlurar. Bra ljudböcker till föräldrarna. Postafen och kräkpåsar. Bra planerade väskor; en för badstopp, en för hotellövernattning, en för matpaus och en för semesterveckan. Det här kan bli hur bra som helst. Hur bra som helst. Eller katastrof. Vi har tänkt åka på nåt sånt här i flera år men inte vågat. Charter till Turkiet har det blivit istället. Även det fantastiskt med sol, bad och god mat. Älskar att koppla av i Turkiet. 
Nu tror jag ändå vi kan ta klivet. Barnen är 9 och 11 år när vi åker, känns ok. Eller mer än okej, det känns bra. Jag tror vi vågar! Har hittat ett boende i Kroatien som verkar fantastiskt dessutom, och rätt billigt också. Har du några tips på "dos and don´ts" om vi kan ha nytta av nånstans under vår resa? Skriv en rad =)
 
Nu ska jag sällskapstitta lite på fotboll.
 
Ps. jag tror Sverige förlorar mot Tyskland...
 
Kategori: Barnen, Vardagsbetraktelser, resa, Åsikter; Taggar: Barnen och jag, Bilsemester, Fotboll, Fotbollskval, Gör om det där i en bil om du kan, Legoland, Tyskland, VM-kval, Vardagsproblem, Välkommen till min blogg, mannen och jag, sean banan, snart sommar, vardagsbetraktelser, våga åka på bilsemester, Österrike, åka tåg, åsikter;
Kommentera inlägget här: